top of page

LEZINGEN

Fred Diks geeft lezingen voor leerlingen van groep 3 t/m 8, ouders/verzorgers en leerkrachten. Hij bezoekt scholen en bibliotheken voor lezingen. Ook is er een mogelijkheid om Fred online te ontmoeten. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen.

 

Ook is het mogelijk Fred te boeken via de Schrijverscentrale.  Via de Schoolschrijver kun je hem inhuren bij diverse projecten.

Fred Diks is vooral bekend geworden door de serie Koen Kampioen. Het is de succesvolste voetbalserie van Nederland met al meer dan 750.000 verkochte boeken. Ook is er een televisieserie gemaakt over de voetbalheld. Die werd ook uitgezonden in Nederland, Duitsland, België, Slovenië, Kroatië, Finland en Zweden. Verder schreef Fred Diks Kameleon-junior-boeken, Kameleon-boeken en voor oudere lezers, de serie Voetbalsterren van pupil tot prof, de serie De klas van meester Bas, de serie Sam schiet en de trilogie met de wereldberoemde voetballer Arjen Robben. Daarnaast is er een detectiveserie genaamd James Blond voor kinderen van 8+ en de informatieve Professor S serie in samenwerking met hoogleraar en professor Erik Scherder en Mariella van de Beek.

7789048_orig.jpg

Een echte show

Tijdens zijn interactieve lezingen vertelt Fred Diks onder meer hoe boeken tot stand komen en zingt hij liedjes uit zijn Koen Kampioen-show. 

photo.JPG

Informatief

Fred Diks houdt tevens lezingen over Koen Kampioen, een reis door je brein (voor de hogere groepen) en/of over de geschiedenis van de Kameleon.

De schrijverscentrale

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Voor inspirerende ontmoetingen tussen schrijvers en lezers zetten wij al onze expertise in. We bemiddelen jaarlijks bij zo'n 5000 schrijversbezoeken voor bibliotheken, scholen, boekhandels en festivals. Met verhalen verspreiden we verhalen; zo stimuleren we het lezen.

IMG_7225.JPG

De schoolschrijver

Stichting De Schoolschrijver is een maatschappelijke organisatie die sinds 2010 bijdraagt aan het terugdringen van laaggeletterdheid. We willen:

  • Zoveel mogelijk kinderen op de basisschool in aanraking brengen met de rijkdom van taal en literatuur, en hun woordenschat vergroten;

  • Creativiteit en literatuur inzetten om het taalonderwijs leuker, slimmer en beter maken;

  • Kinderen leren te vertrouwen op hun eigen talenten en creativiteit;

  • Leerkrachten een nieuwe aanpak leren, waarmee zij hun leerlingen een nog betere start kunnen geven.

De schoolschrijver Fred Diks.png

De schoolschrijver

Anker 1

De Schoolschrijver biedt programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen betere lezers en sterkere schrijvers te worden. In alle programma’s dragen kinderboekenschrijvers hun liefde voor taal en hun beste tips over op leerlingen, leerkrachten, leesconsulenten, ouders.

De programma’s van De Schoolschrijver helpen kinderen op de basisschool  taalvaardig en taalsterk te maken, en laten ze ervaren wat leesplezier is. In schooljaar 2018-2019 bereikten we 100.000 kinderen, 1.800 leerkrachten, 180 leesconsulenten en 200 pabostudenten.

Het aantal basisschoolleerlingen dat in Nederland laag scoort op taalvaardigheid neemt toe. Bijna één op de vijf jongeren dreigt laaggeletterd te worden. Eén derde van de kinderen op de basisschool vindt lezen niet leuk en slechts een kwart beleeft er plezier aan. En ongeveer de helft van alle vo-leerlingen in Nederland vindt lezen (helemaal) niet leuk.

dss_logo_head.png
bottom of page