top of page

KINDERBOEKENWEEK

De Kinderboekenweek is de enige ‘week’ die tien dagen duurt. Meestal begint de Kinderboekenweek eind september of begin oktober.

De Kinderboekenweek werd voor het eerst gehouden in 1955 met als doel het Nederlandse kinderboek te promoten.  De CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) vraagt een schrijver om het Kinderboekenweekgeschenk te gaan schrijven. Die krijg je cadeau als je in een van de deelnemende boekhandels tijdens Kinderboekenweek een boek koopt.

Op veel scholen wordt aandacht aan Kinderboekenweek besteed. Ze kunnen daarbij gebruik maken van lespakketten die door de CPNB worden uitgegeven.

Kinderboekenweek 2021

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 trekt Fred Diks door het hele land voor lezingen op scholen, boekhandels en in bibliotheken.

Deze keer staat de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Worden wat je wil is het thema. Dat geldt voor toekomstige profvoetballers, hoogleraren in de neurologie, detectives, of wat je maat wil.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. En wie kan daar nou beter over vertellen dan de auteur zelf? Fred heeft zijn lezingen toegespitst op het thema.

Tijdens zijn lezingen voor kinderen zal hij het plezier in lezen benadrukken. Juist in deze jachtige tijd van computers en games is het belangrijk dat kinderen enthousiast voor lezen worden gemaakt. Leesplezier is de basis van het lezen.

Voor meer info over de inhoud en voorwaarden kunt u het contactformulier invullen.

Fred Diks - kinderboekenschrijver - Koen Kampioen.jpg
bottom of page